Amestec de agar agar si amidon de tapioca. Origine vegetala.
Dozare: 1,5 pana la 2,5%
Proprietati: Agent de gelifiere formulat special pentru gelificarea mouss-urilor vegane.
Temperatura scazuta de gelificare 32-40 ° C. Rezistent la inghet.
Mod de utilizare: Adaugati pudra in crema de baza a mousse-ului rece. Se amesteca si se incalzeste intre 90 si 100 °C in timp ce se amesteca. Se lasa sa se raceasca intre 50-60ºC si se amesteca cu partea aerata cu miscari largi. Se toarna in forme sau recipiente alese si se raceste. Poate fi congelat fara a produce sinereza.
Observatii: Permite gelificarea tuturor tipurilor de mousse cu o gama larga de pH.
Este un produs hidrocoloid, asa ca trebuie aplicat intotdeauna in partea apoasa a retetei.
Este indicat sa se asigure partea aerata a moussului cu ajutorul unei bezele realizate cu proteine vegetale, permitand sa lucreze la temperaturi ridicate si oferind suficient timp pentru incorporarea completa a partii de aerare si distributia in recipientele dorite, inainte de a se produce gelificarea.
Elaborari: Gelificarea mousse-urilor vegane din fructe si citrice, ciocolata, nuci sau condimente.